Vegonytt

Sverige utsett till fjärde mest veganska landet i världen

Kockforumet Chef’s Pencil har gått igenom Google Trends för att kartlägga veganismens popularitet i världen under 2018. De har kommit fram till att Australien är världens mest veganska land följt av Storbritannien och Nya Zeeland. Därefter följer alltså Sverige – långt före våra nordiska grannländer och även före stora veganländer som Kanada, Israel, USA och Tyskland.

Bland världens mest veganska städer finner vi flera klassiker som Portland och Los Angeles men i övrigt dominerar de brittiska öarna med Edinburgh (3), Manchester (6), London (7), Leeds (8) och Glasgow (10) och alltså Bristol som nummer ett. Häpnadsveckand långt ner hittar vi Melbourne (11) och Berlin (16) medan New York inte ens når topp 20. Stockholm listas som den 15:e mest veganvänliga staden i världen 2018, men Göteborg snuvar Stockholm på titeln om den mest veganvänliga staden i landet och placerar sig precis före på en 14:e plats – före det alltid så populära resmålet Berlin.

– Under de senaste åren har flera svenska företag lanserats utomlands och det ger ekon om hur långt fram Sverige ligger i denna utveckling, säger Daniel Rolke, grundare och arrangör av Sveriges största vegoevent Vegomässan.

Se hela listan här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like