Vegonytt

Teslas bilsäten är nu helt veganska!

I januari riktades skarp kritik mot den miljövänliga elbilstillverkaren Tesla över det läder som användes till inredningarna i bilarna. Tesla svarade på kritiken genom att erbjuda en specialversion för veganer.

Det hela började med Leilani Münter, en professionell racerförare och miljökämpe. Münter, som själv är vegan, blev besviken när hon skulle beställa en Model S och inte kunde välja den sportigaste versionen utan att få läderklädsel, skriver New York Times. Enligt tidningen kontaktade Leilani Münter då Teslas grundare och vd Elon Musk som då hjälpte henne att få den bil hon ville ha med tygklädsel.

Både miljökämpar och djurrättsorganisationer drev sedan frågan framåt, och inte långt senare tillverkades veganska alternativ.

Nu har Tesla tagit steget längre och slutat med att använda läder i bilklädseln helt och hållet, för att istället göra klä dem i en vegansk skinnimitation. Detta gör att minimera C02 avtrycket ytterligare, och responsen hittills har varit fantastisk.

Hela bilen är dock inte vegansk då ratten fortfarande är klädd i läder, man kan be om att få en vegansk variant för detta också.

Previous Post Next Post

You Might Also Like