Vegonytt

Starta ditt vego år rätt med dessa 3 tips!

Nytt år och dags för nya vanor? Många väljer att börja året med att bli veganer, vilket vi tycker är helt mega fantastiskt! För alla er som vill bli veganer eller äta mer vego delar vi med oss av våra bästa tips på hur du får en ultimat start som faktiskt varar!

Hitta tre favoriter

Bestäm dig för tre huvudrätter, gärna sådant du provat tidigare och vet att du gillar (nya recept går såklart också jättebra, men förbered dig då på att kanske behöva byta ut dem om de inte passar din smak/vardag), skriv ut recepten och sätt dem på kylskåpet. Gör dessa om och om igen så att du kommer igång.

När du har vant dig kan du piffa till dem lite och byta ut några ingredienser, och vips så har din linsgryta blivit en vegobullsgryta och du har ett fjärde recept i din repertoar bara så där!

Låt dig inspireras och motiveras

Följ konton på Instagram och gå med i grupper på facebook för att inspireras och motiveras. Vissa konton är mer fokuserade på inspiration, andra mer aktivism som kan vara bra motivering beroende på vad man själv känner behövs – välj de som passar dig bäst och skippa resten. Man behöver inte gå med och följa allt och alla, det kan bli för mycket och ha motsatt effekt.

Det finns även en hel del smarta fusklappar att hitta online (som den ovan till exempel). Spara dessa och kanske sätt upp en och annan på kylskåpet så att du enkelt kan få tips på näringsrika livsmedel att skriva upp på inköpslistan.

Ett steg i taget

All förändring tar tid. Att förvänta sig perfektion från första stund sätter onödig press. Vi är alla olika, för vissa funkar det att t.ex. slänga allt smink och köpa nytt veganskt smink på en dag, medan det för andra är lättare att medvetet byta ut dem allt eftersom man köper nytt och då kan researcha lite mer för varje produkt man behöver.

Att kunna alla e-nummer och konstiga namn på livsmedel, hygienartiklar och kosmetika utantill kräver en hel del tålamod (något vi på Vegobox kan intyga!), så ge inte upp på en gång eller sätt skyhöga krav på dig själv.

Previous Post Next Post

You Might Also Like