Vegonytt

Topp 5 Vegorestauranger i Köpenhamn

I Köpenhamn kryllar det med vegovänliga restauranger, och varje år blir utbudet bara bättre. Här är några guldklimpar väl värda ett besök nästa gång du är i Köpenhamn.

Madenitaly

madenitalyTrangravsvej 14

Vårt absolut bästa tips för foodies i Köpenhamn är att besöka “Copenhagen Street Food”, en stor slags saluhall som är öppen mellan torsdag till söndag varje vecka. Här kan du välja och vraka bland matstånd som serverar mat inspirerad från världens alla hörn. En av de bästa stånden för veganer är Madenitaly som serverar vegetariska (och massor med veganska) pizza slices med den fluffigaste degen och intressanta toppings som cashewkräm och färska grönsaker i äkta Italiensk anda. En slice kostar ca 55 kkr.

Green Burger

Frederiksborggade 26

Ett 100% veganskt snabbmatshak som serverar veganburgare och pommes i trevlig och fräsch miljö till hungriga vegosar hela från 11 till 22 varje dag. En meny med pommes (finns sötpotatispommes att välja om man vill!) med dricka kostar ca 99kr.

Ma’ed Etiopisk restaurang

maedGriffenfeldsgade 7, 2200 København N

Den här etiopiska restaurangen ser inte mycket ut till världen från utsidan, men maten är fantastiskt god och väldigt bra prissatt (59 kr under lunch, med gratis påfyllning)! Här äter du traditionella etiopiska röror på injeera från ett stort fat som du delar med din bordspartner (enligt tradition). En underbar upplevelse!

Falafel factory 

Nørrebrogade 63

Hela Norrebrogade är full med falafelställen, men Falafel Factory är känd för att vara extra veganvänlig, och ha riktigt färska falafels i olika smaker. Bra takeaway-mat i fräsch miljö!

Café N

screen-shot-2016-12-06-at-11-02-34

Blågårdsgade 17

Från att ha varit veganvänligt ändrade Café N om på menyn i januari och blev helt vegansk. Nu kan du bruncha, luncha, fika eller käka middag och välja från ett ganska stort urval veganska rätter, från sallader och hummus/falafeltallrikar till mackor och burgare med seitanbiffar och rotfruktspommes.

Om du kommer efter kl. 20 är det en god idé att boka bord då caféet är litet och populärt.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like