Två nya vegoburgare på Burger King!

Två nya vegoburgare på Burger King! 1

Efter Burger Kings stora lanseringssuccé av växtbaserade Impossible Whopper i USA blir Sverige första landet i Europa att lansera liknande växtbaserade burgare på menyn!

Från och med idag finns de att köpa på åtta exklusivt utvalda Burger King restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö: De 8 restaurangerna som deltar är Stockholm Vasagatan, Stockholm Odenplan, Stockholm Medborgarplatsen, Stockholm Gamla Stan, Göteborg Avenyn, Göteborg Järntorget, Malmö Gustav Adolfs Torg och Malmö Triangeln.

Två nya vegoburgare på Burger King! 2

OBS! Dressingen är inte vegansk men man kan byta mot Stekhouse-sås.

För att få till en trovärdig och saftig burgare grillas den växtbaserade WHOPPER® pattyn över öppna lågor och har samma ingredienser som klassiska WHOPPER® – tomat, sallad, majonnäs, ketchup, saltgurka och lök. Krispigt friterade UNBELIEVABLE CHICKEN KING™ är speciellt framtagen för den svenska marknaden och serveras i ett potatisbröd med sallad, krämig majonnäs och tomater.

Inte Impossible-burgare

Att burgaren inte heter ”Impossible” som i USA har dock sin förklaring: I Sverige är det inte hajpade Impossible Foods som står bakom produkten.

Orsaken till detta är att Impossible Foods använder sig av en ”genmodifierad jäst” som inte är tillåtet i Sverige, uppger Burger Kings svenska presstalesperson.

De svenska fejk-kött-produkterna kommer istället från ett europeiskt bolag.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Send this to a friend