Vegonytt

Två nya vegoburgare på Burger King!

Efter Burger Kings stora lanseringssuccé av växtbaserade Impossible Whopper i USA blir Sverige första landet i Europa att lansera liknande växtbaserade burgare på menyn!

Från och med idag finns de att köpa på åtta exklusivt utvalda Burger King restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö: De 8 restaurangerna som deltar är Stockholm Vasagatan, Stockholm Odenplan, Stockholm Medborgarplatsen, Stockholm Gamla Stan, Göteborg Avenyn, Göteborg Järntorget, Malmö Gustav Adolfs Torg och Malmö Triangeln.

OBS! Dressingen är inte vegansk men man kan byta mot Stekhouse-sås.

För att få till en trovärdig och saftig burgare grillas den växtbaserade WHOPPER® pattyn över öppna lågor och har samma ingredienser som klassiska WHOPPER® – tomat, sallad, majonnäs, ketchup, saltgurka och lök. Krispigt friterade UNBELIEVABLE CHICKEN KING™ är speciellt framtagen för den svenska marknaden och serveras i ett potatisbröd med sallad, krämig majonnäs och tomater.

Inte Impossible-burgare

Att burgaren inte heter “Impossible” som i USA har dock sin förklaring: I Sverige är det inte hajpade Impossible Foods som står bakom produkten.

Orsaken till detta är att Impossible Foods använder sig av en “genmodifierad jäst” som inte är tillåtet i Sverige, uppger Burger Kings svenska presstalesperson.

De svenska fejk-kött-produkterna kommer istället från ett europeiskt bolag.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like