Två nya vegoburgare på Burger King!

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Efter Burger Kings stora lanseringssuccé av växtbaserade Impossible Whopper i USA blir Sverige första landet i Europa att lansera liknande växtbaserade burgare på menyn!

Från och med idag finns de att köpa på åtta exklusivt utvalda Burger King restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö: De 8 restaurangerna som deltar är Stockholm Vasagatan, Stockholm Odenplan, Stockholm Medborgarplatsen, Stockholm Gamla Stan, Göteborg Avenyn, Göteborg Järntorget, Malmö Gustav Adolfs Torg och Malmö Triangeln.

OBS! Dressingen är inte vegansk men man kan byta mot Stekhouse-sås.

För att få till en trovärdig och saftig burgare grillas den växtbaserade WHOPPER® pattyn över öppna lågor och har samma ingredienser som klassiska WHOPPER® – tomat, sallad, majonnäs, ketchup, saltgurka och lök. Krispigt friterade UNBELIEVABLE CHICKEN KING™ är speciellt framtagen för den svenska marknaden och serveras i ett potatisbröd med sallad, krämig majonnäs och tomater.

Inte Impossible-burgare

Att burgaren inte heter ”Impossible” som i USA har dock sin förklaring: I Sverige är det inte hajpade Impossible Foods som står bakom produkten.

Orsaken till detta är att Impossible Foods använder sig av en ”genmodifierad jäst” som inte är tillåtet i Sverige, uppger Burger Kings svenska presstalesperson.

De svenska fejk-kött-produkterna kommer istället från ett europeiskt bolag.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn