Ultuna går i konkurs :(

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Pinto berättade i onsdags om den tråkiga nyheten att det veganska dessertost företaget Ultuna Mejeri begärts i konkurs.

”Det finns flera olika skäl till detta. Ett var att våra ostar hade så kort hållbarhetstid. Volymerna ökade inte tillräckligt snabbt samtidigt som distributionskostnaderna blev väldigt höga. Våra inkomster täckte inte våra utgifter och vi lyckades helt enkelt inte få företaget lönsamt”, säger Johan Tilli till Pinto.

En av huvudanledningarna enligt grundarna var att hållbarhetstiderna vara för korta, samt att volymerna inte ökade tillräckligt snabbt samtidigt som distributionskostnaderna blev väldigt höga.

Grundarna har dock flera idéer på framtida företag som de planerar att sätta igång med när de fått ekonomin på fötter igen.

Vi kommer sakna era ostar Ultuna, men önskar er stort lycka till och ser fram emot att se vad ert nästa äventyr bär med sig!

Källa: Pinto

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn