USAs största mjölkproducent går i konkurs – anledningen är havredryck

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Dean Foods, som är USAs största mejeri, ansöker om konkurs. En bidragande orsak är att kunder i stället för mjölk väljer havredryck.

I USA har konsumtionen av mjölk sjunkit regelbundet i 20 år, då kunder allt oftare väljer produkter som mandel-, soja- och havredryck. När livsmedelskedjan Walmart 2017 började sälja egen mjölk blev situationen för Dean Foods kraftigt försämrad. Bara i år har aktien har sjunkit 79 procent, och i samband med konkursen värderas hela företaget till 73 miljoner dollar. Konkursen görs för att bolaget ska kunna ta itu med skulder, pensionsåtaganden och få till en ordnad och effektiv försäljning, enligt amerikanska nyhetssajten CNBC. I ett pressmeddelande skriver Dean Foods bland annat att de försöker sälja sina tillgångar till Dairy Farmers of America.

Många skriver att det är vegantrenden som är orsaken, vi hyllar detta men vill påpeka att det är felaktigt att kalla det en trend. Det är ett skifte. Och framför allt ett lysande bevis på hur varje enskild människa har en enorm påverkan på framtiden, och hur varje val, oavsett hur litet det än är (som att välja växtbaserad dryck till kaffet istället för komjölk) har en stor påverkan. Tillsammans skapar vi förändring!

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn