Var femte svensk kan tänka sig ett grönt julbord

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

En färsk undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Axfood visar att 19%, dvs nästan var femte svensk, kan tänka sig att slopa det traditionella julbordet i år mot ett helt vegetariskt julbord.

Julen är som de flesta andra högtider i Sverige enormt köttfokuserade, men i år kommer butikerna troligen att märka av en större efterfrågan på produkter som mer hör hemma på ett grönt julbord.

23923516725_69defe741f_zPå Sifo-frågan”Kan du tänka sig att skippa det traditionella julbordet mot ett grönt julbord istället, alltså enbart med vegetarisk mat?”svarar 19 procent ”ja”, 76 procent ”nej” och 5 procent ”vet ej”.

–Julen är en mycket traditionell högtid. Det gäller inte minst maten. Därför är siffran 19 % högre än jag väntat mig och visar verkligen att intresset för att äta vegetariskt ökar, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

I en Sifo-undersökning, även den beställd av Axfood, tidigare under hösten svarade nästan varannan svensk (45%) att de äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan och var fjärde (24%) planerar att i ännu högre utsträckning välja vegetariskt framför kött nästa år.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Send this to a friend
Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn