Vegonytt

Veganmat på världens prestigefyllda tävling

Lagom till 30-årsjubileet av världens mest prestigefyllda tävling för kockar ger Bocuse d’Or de tävlande en ännu större utmaning: de ska laga en helt vegansk rätt!

Bocuse d’Or har alltid lagt mycket fokus på kött, så att en av tävlingsrätterna kommer att bli vegansk var en överraskning för många.

Det är överraskande och roligt att fransmännen nu sticker ut hakan och tar ytterligare ett steg i den gastronomiska utveckling vi sett mycket av i norra Europa de senaste åren. Det är otroligt spännande att arbeta med vegetariska produkter rakt igenom, något som också kommer att bli utmanande för många av de tävlande, säger Henrik Norström, President i Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Tidigare i år kammade Sveriges representant i Bocuse d’Or, Alexander Sjögren, hem en bronsmedalj i Kock-EM i Budapest, vilket säkrade platsen i VM i Lyon i januari 2017. Om en månad ska receptet på Sveriges veganska tallrikspresentation skickas in.

Det är fantastiskt inspirerande att få lägga fullt fokus på vegetariska råvaror. Ambitionen är nu att skapa den godaste vegan-rätt som går att tillagas. Jag känner mig lyckligt lottad som är med just i år för det här känns nytt och modernt, säger Alexander Sjögren.

De tävlande kommer att få en lista på 146 ingredienser att välja ifrån till den veganska tallrikspresentationen. Till det får de välja två ingredienser som representerar det egna landet. Rätten får vara varm eller kall eller både och.

Det ska bli spännande att se vad Alexander Sjögren kommer att presentera!

Previous Post Next Post

You Might Also Like