Vegansk burgare innehåller mer järn än kött

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Järninnehållet i Beyond Meats ”Beyond Burger” är högre än i nötkött, enligt tidningen ”Men’s Journal”.

En nyligen publicerad artikel i tidningen jämförde näringsvärden mellan den veganska Beyond burgaren och Impossible burgaren med näringsinnehållet i nötköttsburgare.

cr-health-inline-the-beyond-burger-makes-its-meatless-debut-cooking-10-16

”De växtbaserade burgarna får högre poäng på flera punkter”, skriver Gabrielle Lemonier, och berömmer köttalternativens låga kolesterolvärden.

Lemonier konstaterar även att Beyond burgarna innehåller fler essentiella järnmineraler än köttburgarna, och påpekar att båda veganburgare är fria från antibiotika samt aldrig har kopplats ihop till cancer – två negativa hälsoimplikationer som ofta kopplas ihop med djurkött.

Vi hoppas innerligt att Beyond Meat produkterna kommer till norden snart!

Källa: VegNews Bild: Consumer reports

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn