Vegonytt

Vegansk choklad – Våra favoriter

Det finns en del veganska chokladkakor och vegansk choklad ute på marknaden idag, men vissa är helt klart bättre än andra. Vi på Vegobox gillar allt från vit och mjölkchoklad till mörk kvalitetschoklad, och här listar vi några vi tycker har det där lilla extra…

Vantastic Foods – Ljus choklad med chokladlinser

Barnsligt god ljus vegansk choklad med chokladlinser (tänk er m&m fast vegansk!) som skapar en knaprig chokladig upplevelse.

Vantastic foods choklad finns att köpa här.

Tony Chocolonely – Mandel och havssalt

Mandel och havssalt är riktigt god, och vi älskar det ojämna mönstret av bitarna (även om det gör att man får slåss lite om vem som ska få vilken bit). Självklart har även denna gedigna 180 grammare varit med i Vegobox för inte så länge sedan, och vi kan absolut tänka oss att ha med den igen.

Veganz – Vit choklad med kokos

Vi är helt sålda på Veganz hela chokladsortiment, och det är riktigt svårt att välja en favorit så kokos och cornflakes med jordgubb får dela plats, deras vita choklad är nämligen något vi bara måste tipsa om, den smakar precis som vanlig vit choklad, fast ännu godare enligt oss!

Du kan köpa Veganz choklad här.

MooFree – karamelliserad hasselnötschoklad

Vi gillar choklad som vågar utmana normen, och det är något MooFree gör riktigt väl. De har intressanta smakkombinationer, som bananchipschoklad, bunnycomb (en vegansk variant av honeycomb) och choklad med karamelisserade hasselnötter, och samtidigt är de bland de mest “inkluderande” chokladtillverkarna vi har stött på. De är nämligen inte bara helt fria från mjölk (inga spårämnen) utan även helt glutenfria, vilket är perfekt för gluten och laktosallergiker. Det gillar vi!

Du hittar Moo Free choklad här.

Go Max Go – Twilight

Hela Go Max Go sortimentet är något utöver det vanliga. Tanken med deras chokladbars är att efterlikna populära icke-veganska favoriter i USA, resultatet är fantastiskt gott (och självklart helt veganskt).

Twilight är en av våra favoriter, med ett tjockt lager av söt kolasås ovanpå ljuvlig fluffig nougat med ett överdrag av choklad.

Du kan köpa Go Max Go här.

Vegobar – Vegolino

Ett himla skoj tillskott till den populära Vego baren tycker vi är Vegolino, chokladpraliner gjorda av len och krämig vegansk mjölkchoklad och som påminner om italiensk Gianduja. Festliga, annorlunda och underbara.

Du kan köpa Vegolino här.

Jaquot choklad – vit choklad

Den vita chokladkakan hade vi i Vegobox för ett litet tag sedan, och många av er älskade den lika mycket som vi! Vi testade till och med att göra havrekakor med tranbär och hackade chokladen, det blev supergott.

Receptet hittar du här.

Rhythm108 – Deeelicious swiss chocolate bar – sweet ’n’ salty almond

 

Den här baren är en hel upplevelse bara i sig. Med krämig mandelsmörsfyllning som smakar som salted caramel, och ett överdrag av len ljus choklad är den inte bara gudomligt god utan även glutenfri, ekologisk och innehåller 47% mindre socker än liknande chokladbars på marknaden.

Prova Deeelicious swiss chocolate bar här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like