Vegansk glass – 5 enkla recept utan glassmaskin

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Nu är vi mitt uppe i glassäsongen, och även om det har kommit en del nya veganska glassar i frysdisken är det alltid skoj att göra sin egen glass – särskilt när det är så enkelt som det är i dessa recept!

Nyttig choklad- och jordnötsglass

Den här glassen gör vi nästan varje vecka under sommaren. Krämig, lagom söt, chokladig, galet enkel och bra mycket nyttigare än vanlig glass – win win på alla sätt helt enkelt!

Receptet hittar du här.

Detta recept är lånat ut Sofia von Porats senaste kokbok ”Världens enklaste vegomat! – du kan kolla in denna veganska kokbok här.

Cashewglass med chai och lucuma 

Cashewnötter är både gott och smidigt att använda i glass, då de tillför en krämig och fast konsistens. Den här glassen är smaksatt med chai och superfooden lucuma som är sådär söt och härlig, perfekt till sommaren.

Receptet hittar du här.

Raw Oreo cookie sandwich glass

En riktigt god raw sandwich glass med smak av oreokakor, kan det bli bättre?

Receptet hittar du här.

Chokladglass med lönnsirap, valnötter och mörk choklad

Chokladglass går alltid hem, särskilt när den är fylld med knapriga valnötter och söt lönnsirap..mm..

Receptet hittar du här.

Banan & mandelglass

Bananer är underbart att göra vegansk glass av då det tillför en god krämig konsistens, för att inte nämna hur enkelt det är att göra!

Receptet hittar du här.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn