Recept

Vegansk julmat

Vegansk julmat

Visst kan man steka upp lite sojakorv och sojaköttbullar, men det är ju så mycket trevligare om det finns mer än så på julbordet! Vegansk julmat behöver inte vara svårt, ibland är det bara att byta ut en ingrediens mot en annan, (t.ex. i ris á la malta receptet nedan) och ibland går det att helt utesluta vissa ingredienser som ägg (som i veganska lussebullar) det blir lika gott ändå.

Här är några riktigt goda veganska varianter på traditionell julmat att laga och njuta av i jul.

Ris á la malta

Ris á la malta är en klassisk efterrätt att servera på jul, och den här veganska varianten är både enkelt att göra och riktigt lyxig.

vegansk julmat ris a la malta

Receptet på vegansk ris á la malta hittar du här.

Vegansk Janssons Frestelse

När du ska laga vegansk julmat är Janssons frestelse ett måste! Istället för att använda fisk kan du ha i kapris, som ger en god sälta och extra smak på rätten.

vegansk julmat janssons frestelse

Receptet på Vegansk Janssons Frestelse hittar du här.

Vegansk julskinka

Julskinkan brukar vara huvudfokus på julbordet, men det finns flera sätt att göra en vegansk variant. Den ena är att griljera en rotselleri, men vi älskar seitan versionen som blir riktigt köttig och går att skära upp och ha som pålägg.

vegansk julmat vegansk skinka

Receptet på Vegansk julskinka hittar du här.

Vegansk sill

Inlagd sill är en tradition vid såväl påsk som midsommar och jul, och det finns flera riktigt goda veganska varianter som är goda till julmaten. Vi gillar senapsaubergine versionen på vegansk sill.

vegansk julmat vegansk sill

Receptet på Vegansk sill hittar du här.

Veganska lussebullar

Vegansk julmat finns det gott om, men glöm inte sötsakerna som hör därtill! Lussebullar går alldeles utmärkt att baka utan vare sig ägg eller mejeriprodukter. Hemligheten bakom saftigheten i de veganska lussebullarna nedan är vegansk yoghurt ;).

vegansk julmat veganska lussebullar

Receptet på veganska lussebullar hittar du här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like