Vegonytt

Vegansk kräftskiva – 5 recept

Kräftskivan låter kanske som den svåraste svenska traditionen att veganisera, men vi har samlat ihop tips och recept för att få till en fenomenal kräftskiva helt utan kräftor (eller andra djur med för den delen)!

Grillad kronärtskocka med örtsmör eller dipp

Förutom att det är så himla gott är kronärtskocka även en bra lite plockig rätt som känns ganska passande just till kräftskivor. Koka dem, rosta dem i ugnen eller varför inte grilla dem och servera med ett gott veganskt örtsmör eller dipp.

Receptet för dessa tre dippar hittar du här.

Receptet för örtsmöret hittar du här.

Fyllda champinjoner

Bra plockmat som är enkel att göra, passar till mycket och smakar riktigt gott. Byt bara ut parmesanosten mot en av de veganska sorterna som finns i affären.

Receptet hittar du här.

Vegansk Ceviche

Denna vegetariska och veganska ceviche med mango, avocado och lime är fräsch, lätt att göra och passar utmärkt att fixa i förväg.

Receptet hittar du här.

Ostbricka och pastejer

En bra idé tycker vi är att köpa på sig lite olika veganska ostar och kex och servera en vegansk ostbricka. Gör gärna ett eget pålägg också, som en solrospastej.

Receptet hittar du här.

Paella

Servera en fräsch härlig, grönsakspaella, eller varför inte veganisera en räkpaella med veganska köperäkor som i receptet nedan?

Receptet hittar du här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like