Vegonytt

Vegansk Naanpizza

Naanpizza är en grymt god variant av pizza som vi först fick upp ögonen för i Berlin där det fanns ett snabbmatshak som enbart specialiserade sig på just dessa fluffiga indisk-inspirerade pizzor.

Att något så enkelt och genialt inte blivit en klassiker på andra snabbmatsställen eller
indiska take-away- restauranger är ett mysterium för oss – men som tur är går det att göra dem hemma också!

Receptet på denna naanpizza är lånat ur Sofia von Porats senaste kokbok Vardagsvego för alla som du kan kika på här.

4 pizzor

Naanbröd
3 ½ dl varmt vatten
1 msk socker
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 dl fullkornsmjöl

Topping
2 avokado
1 dl Oatly fraiche
soltorkade tomater
cocktailtomater
ruccola
groddar
färsk koriander
1–2 msk chipotlepasta

  1. Blanda vatten, socker och jäst i en skål. Låt stå i 5–10 minuter tills ytan blir bubblig. Tillsätt salt, vetemjöl och fullkornsmjöl och arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på en mjölad arbetsbänk och knåda ca 20 gånger till
    en boll. Olja skålen, lägg tillbaka degbollen och olja degen lite lätt med fingrarna. Täck med handduk och låt jäsa i 30–45 minuter. Degen kommer inte att jäsa jättemycket, men det behöver den inte heller göra.
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut i 3 mm tjocka, avlånga bröd. Grilla eller stek bröden i en torr stekpanna i 1–2 minuter på varje sida. Låt svalna lite.
  3. Mosa under tiden avokado och blanda med havrefraiche i en skål. Hacka soltorkade tomater och skär cocktailtomater i klyftor. Bred avokadokrämen över naanbrödet, toppa med ruccola, soltorkade tomater, cocktailtomater, groddar och koriander och klicka ut chipotlepastan.
Previous Post Next Post

You Might Also Like