Vegonytt

Vegansk nyårsmat – 6 smarriga vegorätter för nyårsfirandet!

Såvida du inte bott under en sten i vinter har du nog inte missat att julen minsann kan vara minst lika god för veganer och vegetarianer som för vem som helst. Vegansk julmat finns att välja bland i överflöd på nätet, men vi får inte glömma nyårsfirandet!

Vi har letat fram sex underbara recept från fantastiska vego-receptskapare för alla nyårsfirandets tillfällen, från tilltugg att bjuda på när gästerna kommer till desserten som sätter pricken över i:et. Drinkrecept skippar vi, det är ju maten som är det roliga!

Tomattartar

Antingen serverar du denna som förrätt, eller som lyxig mingelmat innan gästerna slår sig till bords. Receptet för dessa fina små torn kommer från Vegomagasinet, och du hittar det här.

Potato skins med kokosbacon

Ytterligare ett recept som passar bra som tilltugg och plockmat är fyllda potatisskal. Dessa är fyllda med potatismos i en slags ostsås, men du kan fylla dina med precis vad du vill – kokosbacon känns dock som ett måste! Receptet hittar du här.

Rostad Butternutpumpa med Gremolata och valnötter


Bloggaren Karin bjuder på en varm förrätt som får det att vattnas i munnen av bara tanken på smakkombinationen av krämig rostad pumpa, knapriga valnötter och syrlig gremolata. Receptet hittar du här.

Vegansk lasagne


Gustav från bloggen ”Jävligt gott” har gjort en mustig vegansk lasagne gjord med hackad Oumph och hemgjord ostkräm av cashewnötter – rena drömmen! Receptet hittar du här.

Saffranscheesecake

Den här kryddiga saffranscheesecaken blir det perfekta avslutet på en nyårsmiddag, och eftersom den inte är särskilt tung utan till och med lite nyttig kan man gott klämma i sig lite mer fudge och choklad utan dåligt samvete! 😉 Klicka här för att se receptet.

Cashew fudge

Låt gärna en skål med fudge stå framme som man kan plocka ur under kvällens gång! Sofia från bloggen The Nordic Kitchen har gjort dundergoda cashewfudge som ni måste prova, receptet finns här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like