Vegonytt

Veganska färdigrätter OCH Formbar färs från VegMe!

Vegobullar med mos, pasta bolognese och thaigryta – klassiska favoriter som nu alla är veganska nyheter i VegMe’s lansering av färdigrätter. Rätterna blir ett gott och snabbt veganskt alternativ för den som inte vill eller orkar laga mat själv. Ytterligare nyheter i sortimentet är en färsk formbar färs och en vegansk sriracha-bearnaise.

På en marknad med hög efterfrågan av vegansk-och vegetarisk mat finns det idag förvånansvärt få alternativ när det kommer till kategorin färdigrätter. Med VegMe’s nya lansering av tre rätter som enkelt och snabbt värms upp i mikrovågsugn görs vegansk mat mer lättillgänglig för alla olika tillfällen.

– Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 % årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta*. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

VegMe utökar även sitt ordinarie sortiment med två spännande nyheter – en sriracha-bearnaise och en formbar färs. Sriracha-bearnaisen är en uppföljare på VegMe’s redan populära veganska bearnaise, nu i en variant med extra hetta smaksatt med sriracha-chili. Formbar färs har blivit en vegansk trend och VegMe erbjuder nu en färsk variant med sin unika och smakrika umamismak. VegMe’s formbara färs är även helt glutenfri, till skillnad från de färska alternativ som finns på marknaden idag.

Färdigrätterna kommer att säljas på ICA, Coop och Hemköp samt inom kort även på 7-Eleven och Pressbyrån. Den formbara färsen kommer finnas tillgänglig för köp på Ica, Coop och CityGross och Sriracha bearnaisen på Coop och CityGross.

Vegobullar med mos
En klassiker i en ny tappning. VegMe’s vegobullar med stekyta i en havregräddsås serveras med hemlagat potatismos och lingonsylt.

Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Thaigryta
VegMe’s Pulled Naturell i en gryta av kokosgrädde och röd curry där sött och salt möts i perfekt kombination av milt och starkt. Perfekt för den som gillar kryddigt!

Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Pasta Bolognese
VegMe’s naturella färs i en mustig och örtig tomatsås, serveras med gluten- och äggfri pasta. En ny favorit för hela familjen!

Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

VegMe Formbar färs
En färsk formbar färs med god umamismak. Perfekt för bullar, burgare, biffar – vad du än känner för. Forma och smaksätt som du vill!

Pris: cirka 45 SEK

Sriracha Bearnaise
En klassisk favorit i en hetare upplaga! Den extra hettan kommer från den starka sriracha-chilin. Innehåller även örter så som körvel, persilja och dragon

Pris: 29,90 SEK

Previous Post Next Post

You Might Also Like