Vegonytt

Veganska kakor – 8 enkla recept

Veganska kakor är ett snällare alternativ på kaffebrickan, men är det inte svårt att baka utan ägg och mjölk?

Sanningen är att det faktiskt ofta inte är särskilt svårt, många gånger går det bra att bara byta ut de animaliska ingredienserna till veganska.

Äggen kan vara lite svårare att byta ut när man bakar veganska kakor, men som tur är finns det massor med recept där andra har gjort jobbet åt dig och löst problemet.

Här är åtta goda recept på olika sorters kakor att servera till fikat.

Chokladdoppade jordnötskakor

Dessa kakor måste gömmas direkt, annars kan vi lova att du kommer äta upp dem allihop på en gång! Härligt söta och nötiga av jordnötssmöret, och doppade i mörk choklad. Rena himmelriket!

Detta och över 70 andra smarriga veganska och superenkla recept hittar du i den nya kokbokben “Världens enklaste vegomat!” av Sofia von Porat – du kan kolla in denna veganska kokbok här.

Havrekakor med dadlar och cashewnötter  

Varma, mjuka, söta och lite nötiga – de här kakorna är bland de godaste jag vet. Särskilt när de är nygräddade och fortfarande lite ljumma. Detta recept är lånat ur min kokbok “Vardagsvego för alla!” som finns att köpa i vilken bokaffär som helst, eller på Bokus.com och Adlibris.com.

Läs receptet här.

Veganska Biskvier

Man hade kunnat tro att något så smörigt som biskvier inte går att göra veganska, men det gör det visst, och dessutom är det inte ens särskilt svårt! De är kanske inte lika enkla att baka som vanliga småkakor, men som tur är finns det videor du kan följa.

Veganska Chocolate chip cookies

Finns det något godare än sega, perfekta chocolate chip cookies? Kluret är att hitta de ultimaga måtten så att kakorna inte blir för tunna och krispia eller för tjocka och mjuka.

Här är ett recept som Karolina Teglaar har delat med sig av: här

Veganska Bowniekakor

Ja, vi har en förkärlek till choklad här på Vegobox. Men vem har inte det? Och när man hör orden “kladdkaka och brownie” är det bara att ge med sig, för hur gott låter inte det!

Kolla in receptet här

Veganska hallongrottor

Med en vegansk mördeg kan du göra allt från schackrutor och finska pinnar till bondkakor och hallongrottor. Dessa veganska hallongrottor är dessutom gjorda med hemgjord chiasylt på hallon!

Kolla in receptet här

Veganska Snickerskakor

Snickerskakor för med sig riktig nostalgi från barndomen, och på caféer är de ofta ett säkert kort för veganer. Gör en last hemma i helgen och njut av fulla drag.

Kolla in receptet här

Snabba Chokladkakor

Behöver du fixa något snabbt? Dessa snabba enkla chokladkakor kräver varken många eller krångliga ingredienser, och är klara på en tjugo minuter.

Kolla in receptet här

Previous Post Next Post

You Might Also Like