Recept

Veganska Linzerkakor – julkakor från Österrike

Linzerkakor är goda otroligt omtyckta kakor i Österrike och är extra populära kring jul. Varför inte testa något nytt i jul och mumsa på dessa tillsammans med de mer sedvanliga pepparkakorna och lussebullarna!

Enkla, goda och oemotståndligt söta kakor som lyser upp vilken grådaskig dag som helst. En ny fikafavorit med andra ord.

18 kakor

  1. 5 dl vetemjöl
  2. ½ tsk bakpulver
  3. 1 dl strösocker
  4. 180 g mjölkfritt margarin
  5. 2 msk växtmjölk
  6. 1 tsk vaniljsocker
  7. 1 dl hallonsylt
  8. Florsocker, att pudra över

Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker, margarin, växtmjölk, vaniljsocker och ½ tsk salt i en bunke och arbeta hastigt ihop till en deg. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 165 grader. Kavla ut till en tunn deg på mjölat bakbord och tryck ut runda kakor med en utstickare eller kopp. Tryck ut hjärtan i mitten på hälften av dem med en mindre hjärtformad utstickare (eller runda hål eller vilken form du vill). Lägg upp på plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna en stund på plåten och sedan helt på ett galler.

Klicka ut en liten sked med hallonsylt på de hela kakorna och lägg på en kaka med hål i mitten ovanpå. Pudra med florsocker och servera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like