Vegonytt

Veganska produkter som förenklar livet

Näringsjäst

Näringsjäst är en otroligt mångsidig produkt som de flesta inte känner till förrän de går över till en vegovänligare kost. Den har en något ostig smak och hjälper till att göra grytor lite tjockare vilket gör att den ter sig utmärkt i allt från soppor och grytor till lasagne, pastarätter och krämiga sallader. Många veganska snacks med “ostsmak” använder sig av just näringsjäst för att få till den ostiga smaken.

Kikärtsspad

Baljväxter är en viktig råvara i en vegansk kost, men släng inte själva kikärtsspadet som finns i kikärtsburken. Detta spad, även kallat Aquafaba, går att använda i mängder av recept som en äggersättare. Från veganska maränger (!) till en bättre tårtbotten, kakor och pajer – veganska desserter har fått ett rejält uppsving sedan man upptäckte alla fördelar med kikärtsspad.

Nötsmör och spreads

Nötsmör är inte bara rikt på mineraler och protein, de används flitigt i veganska bakverk och är riktigt bra att alltid ha till hands i skafferiet. Använd en klick i gröten, i kakorna, i smoothien, på mackan (såklart) eller för att få din bananglass ännu krämigare. Vegansk nutella kan hittas här.

Vegansk Mayo

En klick vegansk majonnäs gör ungefär samma underverk i matlagning som nötsmör gör i bakning, det tillför något litet extra och är ett enkelt sätt att sätta mycket smak på en enkel måltid. Det finns några riktigt bra mayo-produkter idag (bl.a. här) och du kommer förvånas över hur likt de smakar äggvarianterna.

Vegokött

Du har säkert redan testat alla möjliga sorters vegokött och hittat några favoriter, bra! En del av dem är billigare än andra, men billigast av allt blir det om du köper den torra varianten (finns till bra pris här). De är precis lika goda som de frysta, och kräver bara att man häller på lite hett vatten först innan man steker upp dem. Däremot får du betydligt mer för pengarna.

Kosttillskott

Som vegan får man inte naturligt i sig tillräckligt med B12, men som tur är finns det kosttillskott. Det finns både B12 tabletter och spray, men även multivitaminer där B12 är en av flera näringsämnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like