Vegonytt

Veganska restauranger i Malmö – topp 10

In the Pink

Ett ljust och rymligt café/lunchrestaurang bredvid tågstationen som serverar hälsosam raw food, paleo, LCHF, vegansk och vegetarisk mat. Glutenfria alternativ finns, och hit kan du gå för såväl fika som lunch.

Vegan bar

Ett populärt veganhak med riktigt goda veganska burgare. Du kan själv välja mellan kikärtsbiff, sojabiff och portabellosvamp i din burgare, och det går även att få sötpotatispommes om du gillar det. Enda minuset var att personalen ställde sig och rökte precis utanför under vårt besök.

Coffee & Simple Pleasures

Det här stället öppnades under sensommaren 2017 och vi trillade på det av en slump. Mycket veganskt (en del har dock honung i så fråga först) och de har riktigt prisvärda luncherbjudanden (som t.ex. soppa, sallad, smoothie och kaka för 99kr).

Satori

Ett mysigt café centralt beläget med veganska lunchalternativ och fika. Under höst och vinter finns en helvegansk soppbuffé med tre sorters soppa och salladsbuffé som serveras fram till kl 15. Det finns även en del veganska rätter på deras heldagsmeny, samt veganska muffins och raw bollar.

Vegegården

En kinesisk restaurang med en stor vegetarisk buffé där mycket är helt veganskt. Om du är ett fan av vegokött i olika slag kommer du älska det här stället. Både prisvärt och gott, perfekt lunchställe.

Café Agnez

Det här caféet har blivit något av en instutition, och erbjuder några bra veganska lunchrätter med en buffé. Den största anledningen till att vi älskade det här caféet är nog ändå den fina utomhusgården. Härligt på sommardagar (caféet stänger under vintern).

Möllans Falafel

Överallt i Malmö ser du skyltar utanför falafelställen som skryter om att göra stans bästa falafel, men när det gäller veganska alternativ står Möllans Falafel helt klart bland topplistan med sin långa meny av veganska alternativ (inklusive veganska såser)!

Vigårda

Vigårda hittar du på utsidan av tågstationen och erbjuder veganska burgare till ett bra pris (78kr) som faktiskt smakar bra (de är lite åt det torra hållet men du får en sås vid sidan av som gör dem saftigare).

Kao’s

Här hittar du spännande veganska kakor och bakverk att mumsa på till fikat, men även lunchrätter tillagade från grunden. En stående favorit i Malmö.

Curry Hut

Bra indisk vegansk curry och billig öl, ett trevligt ställe att hamna på i ett område där det kryllar med barer att besöka senare på kvällen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like