Vegonytt

Veganska restauranger och matställen i Köpenhamn

I Köpenhamn kryllar det med vegovänliga restauranger, och varje år blir utbudet bara bättre. Här är några guldklimpar väl värda ett besök nästa gång du är i Köpenhamn.

Madenitaly

Vårt absolut bästa tips för foodies i Köpenhamn är att besöka “Copenhagen Street Food”, en stor slags saluhall som är öppen mellan torsdag till söndag varje vecka. Här kan du välja och vraka bland matstånd som serverar mat inspirerad från världens alla hörn. En av de bästa stånden för veganer är Madenitaly som serverar vegetariska (och massor med veganska) pizza slices med den fluffigaste degen och intressanta toppings som cashewkräm och färska grönsaker i äkta Italiensk anda. En slice kostar ca 55 dkr.

Adress: Trangravsvej 14

Falafel factory 

Hela Norrebrogade är full med falafelställen, men Falafel Factory är känd för att vara extra veganvänlig, och ha riktigt färska falafels i olika smaker. Bra takeaway-mat i fräsch miljö!

Adress: Nørrebrogade 63

Ma’ed Etiopisk restaurang

Den här etiopiska restaurangen ser inte mycket ut till världen från utsidan, men maten är fantastiskt god och väldigt bra prissatt (59 kr under lunch, med gratis påfyllning)! Här äter du traditionella etiopiska röror på injeera från ett stort fat som du delar med din bordspartner (enligt tradition). En underbar upplevelse!

Adress: Griffenfeldsgade 7

Café N

Från att ha varit veganvänligt ändrade Café N om på menyn i januari och blev helt vegansk. Nu kan du bruncha, luncha, fika eller käka middag och välja från ett ganska stort urval veganska rätter, från sallader och hummus/falafeltallrikar till mackor och burgare med seitanbiffar och rotfruktspommes.

Om du kommer efter kl 20 är det en god idé att boka bord då caféet är litet och populärt.

Adress: Blågårdsgade 17

Green Burger

Ett 100% veganskt snabbmatshak som serverar veganburgare och pommes i trevlig och fräsch miljö till hungriga vegosar hela från 11 till 22 varje dag. En meny med pommes (finns sötpotatispommes att välja om man vill!) med dricka kostar ca 99kr. 

Adress: Frederiksborggade 26

Simple Raw

Simple Raw är sedan länge en av de mest populära veganska restaurangerna i Köpenhamn, och av god anledning! I somras öppnade de sin andra restaurang med gourmet råkosträtter. Den nya restaurangen är den största veganrestaurangen i Skandinavien, med 110 platser och ett privat rum som hyrs ut under event. Helt klart värt ett besök!

Adress: Grabrodretorv 9
Bild: @missdali

Kalaset

Det här stället är kanske mest känt för sin smarriga veganska brunch. Restaurangen är inte vegetarisk, men de har några riktigt goda och populära veganrätter på menyn, som t.ex. “Las Vegan Burger” burgaren som består av kikärtsburgare, grillade grönsaker, sallad, potatis, hemgjorda dressingar och såser.

Adress: Vendersgade 16, Nansengade (Frederiksborggade)

Naturbageriet

Ett bageri med jättegoda bakverk och bröd, allt ekologiskt och till bra priser. Mycket glutenfritt och en hel del veganskt.

Adress: Frederiksborggade 29

42° Raw

Ytterligare en raw food-restaurang som är otroligt populär, vilket tyvärr gör att det ofta kan vara svårt att hitta en plats, även om de har byggt en slags trappa inomhus där man kan sitta på kuddar. Priserna ligger åt det högre hållet, men maten är god och menyn bjuder på både drycker, sötsaker och matigare rätter.

Adress: Pilestaede 32 (Ströget)

Ambrosia

En mysig Hare Krishna-restaurang med buffékoncept där du äter så mycket du vill för 125 kr. Du kan även köpa en stor eller liten tallrik för 85 respektive 55 kr. Rätterna varierar från dag till dag och beroende på vad som är i säsong. Det mesta är ekologiskt, och nästan alla rätter är veganska. De har även flera goda drycker att välja mellan.

Adress: Nordre Fasanvej 230

Previous Post Next Post

You Might Also Like