Recept

Veganska tårtor

När studentsäsongen, nationaldagen, midsommar och diverse kalas står runt hörnet kan det vara bra att ha några veganska tårtor i sin repertoar som man kan duka upp när gästerna kommer eller ta med sig till knytkalaset.

Här är några riktigt goda veganska tårtor som passar perfekt till vårens och sommarens festligheter…

Vegansk Sommartårta

Foto: Jasmine Lindberg

Den här enkla och ljuvliga somriga tårtan passar perfekt till t.ex nationaldagen, studenten eller midsommar! Den är dessutom naturligt glutenfri och supergod…

Receptet hittar du här.

Prinsesstårta

Om du vill imponera rejält på kalaset är det få tårtor som slår en hemgjord prinsesstårta. Även den går att göra helt vegansk, kom bara ihåg att kolla ingredienserna på många röda karamellfärger innehåller karmin (löss)!

Receptet hittar du här.

Glutenfri Chokladtårta

Även denna ståtliga kaka är faktiskt glutenfri, gjord med teffmjöl som dessutom tillför en god smak. Perfekt för chokladälskaren.

Foto: Karolina Tegelaar

Receptet hittar du här.

Fryst snickerstårta

Det finns inget godare att mumsa på under en varm vår- eller sommardag än en kall, krämig och smarrig glasstårta. När den dessutom smakar som snickers är den extra svår att motstå.

Foto: Mattias Kristiansson

Receptet hittar du här.

Tårta med hallon och avokado mousse

En vegansk variant på gräddtårta med en enkel och spännande fyllning gjord på hallon, avokado och dadlar.

Receptet hittar du här.

Pannkakstårta

Foto: Karolina Tegelaar

Pannkakstårta är en riktig nostalgi-njutning från barndomen. Men känns den krånglig att få till? Det behöver den inte vara, och självklart går det att göra dem veganska också!

Receptet hittar du här.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like