Veganskt men inte cruelty-free – hur går det ihop egentligen?

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Igår lade vi upp ett inlägg på Instagram där vi nämnde att bara för att en produkt är vegansk betyder det inte att den inte testats på djur.

Många blev förvånade över detta, och undrade hur det går ihop.

Svaret är att det tyvärr är så att en produkt kan vara vegansk, dvs innehålla veganska ingredienser, men att den ändå kan ha testats på djur. Det finns flera stora varumärken som märker sina skönhetsprodukter med Vegan-märkning men som tillåter djurtester, framför allt genom att sälja sina produkter i Kina.

Lóreal fick ta mycket kritik efter att de satt på vegan-märkningar på sina produkter, och vi kan tycka att det är oerhört vilseledande (läs mer om detta här), något de för övrigt fortfarande gör på sina produkter (nya BOTANICALS är ett exempel).

För oss är det viktigt att produkterna i våra beauty boxar är både veganska och cruelty-free (icke-djurtestade), något vi anser borde vara en självklarhet!

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn