Vegonytt

Så fixar du bästa veganska påskbordet!

Snart är påsken här, och det är hög tid att börja planera vilka goda rätter som ska serveras. Att veta vad man ska laga är dock inte alltid så lätt, men som tur är finns det många bloggare och matkreatören som gjort jobbet åt dig.

För att göra det ännu smidigare har vi gjort en lista på några av de rätter vi tycker borde finnas på ett riktigt gott veganskt påskbord, så att du slipper söka med ljus och lykta själv!

Skagenröra

Vi har själva provat Erika Frosts skagenröra på hennes restaurang i Göteborg och kan gå i god för att den är helt fantastisk: krämig, lagom syrlig och bra tuggmotstånd.

Receptet hittar du här.

Smördegspajer med svamp- och tofufyllning

Med mustig fyllning och frasig utsida är dessa små pajer en riktig favorit.

Receptet hittar du här.

Auberginesill

Auberginesill har blivit en tradition på alla bord och högtider då man vanligtvis serverar inlagd sill. Detta är ett riktigt gott alternativ, och vi gillar varianten med senap.

Receptet hittar du här.

Påsktårta

Om du vill imponera lite extra har kakdrottningen Karolina Tegelaar tårtan med en äkta wow-faktor som kommer få gästerna att trilla av sina stolar.

Receptet hittar du här

Smörgåstårta

Om en söt tårta inte står på agendan kanske en matig traditionell smörgåstårta är vad som saknas på påskbordet? Det finns massor med varianter på veganska smörgåstårtor, och vi gillar denna av Wonder Vegan.

Receptet hittar du här.

Påskpaj

En paj på påskbordet känns helt enkelt bara rätt, och Mattias Kristianssons italienska påskpaj känns ännu mer rätt, tycker vi!

Receptet hittar du här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like