Vegonytt

VegMe lanserar vegansk Kebab och Wienerkorv

VegMe lanserar nu två nya produkter som gör det enklare för alla att få in mer växtbaserade alternativ i vardagen: Vegan Kebab och Wienerkorv.

Vegan Kebab är vegansk och glutenfri, och kan antingen ätas som den är, eller värmas i ugn eller stekpanna. Den är gjord på europeiska sojabönor, en råvara som får grönt ljus i WWF:s vegoguide.

– All soja som används i VegMes produkter kommer från kontrollerade odlingar i Europa, där vi kan spåra varje steg i kedjan, berättar Matilda Carlsson, Product and Brand Manager på BAMA Nordic.

VegMes nya Wienerkorv är en lite smalare grillkorv som, precis som Chorizo och Grillkorv, är gjord av ärt- och solrosprotein och har ett tunt skinn av alger. Det unika algskinnet gör att korven får ett litet ”bett” och gör den också lättare att tillaga. Korven fungerar lika bra att koka som att steka eller grilla.

– Vi vet att korv ligger på svenskarnas vardagstopplista och att det också tillhör favoriterna på grillen. Till skillnad från våra befintliga korvar har Wienerkorven en lite mildare smak och kan därmed passa fler och vid fler tillfällen, säger Matilda Carlsson.

Båda produkter är tillagade i Sverige och finns från och med vecka 11 i vegokylen. I samband med att nyheten lanseras får även Chorizo och Grillkorv en ny förpackning av samma typ som Wienerkorven.

Previous Post Next Post

You Might Also Like