Vegonytt

Vego-märket Astrid och Aporna i konkurs

Trots en starkt uppåtgående vego-trend där allt fler svenskar äter vegetariskt flera dagar i veckan eller till och med helt går över till en vegetarisk livsstil, har vego-märket Astrid och Aporna försatts i konkurs.

Astrid och Aporna var en av pionjärerna inom vego-branschen och redan 2007 drog de igång en vegetarisk butik i Malmö. Sedan dess har marknaden för vegetarisk mat exploderat och enligt en undersökning från Axfood åt nästan var tredje svensk vegetarisk mat minst två gånger i veckan förra året.

Sedan starten har deras produkter som Göttbullar, Bejkon och Sk*inka sålts inte bara i affären i Malmö utan har funnits i diskarna hos de flesta stora matkedjorna. År 2014 öppnade man dessutom både en restaurang i Köpenhamn och en ny butik i Växjö.

Men den sista februari i år försattes bolaget bakom Astrid och Aporna, Goodtrade Scandinavia AB, i konkurs.

Breakit avslöjar att en titt i bokslutet för 2017, det senaste som finns tillgängligt, visar att bolaget omsatte 37,1 miljoner med en förlust på 3,3 miljoner. Under året tvingades man upprätta en kontrollbalansräkning eftersom man hade negativt eget kapital.

Under början av 2018 sköt sedan aktieägarna till nya pengar, men det räckte har alltså inte riktigt räckt hela vägen.

Vad som händer nu återstår att se, men vi hoppas att de kan hitta någon lösning så att vi inte förlorar alla deras goda produkter.

Källa: breakit.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like