Vegonytt

Vegoguide till Helsingborg

Storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö får ofta hyllningar om deras veganska restauranger och vegovänliga matställen, men det finns många fler städer i Sverige som vi också tycker borde uppmärksammas – som Helsingborg till exempel.

Här listar vi några vegovänliga restauranger i Helsingborg som är värda att kolla in…

Ginger Hälsobar

En nyöppnad hälsobar med en hel del veganvänliga alternativ. Utöver rawfoodtårtor och bakverk erbjuds smoothiebowls och buffé med självplock. Det mesta på buffén är veganskt, och de röror och dressingar som inte är det är markerade med lappar (som visserligen ibland var lite felplacerade).

Personalen är kunnig och det går att fråga om andra ingredienser som man eventuellt vill undvika eller är allergisk mot. Caféet är ljust och trevligt, och vi gillar att de lagt lite extra energi på små detaljer som att erbjuda vatten som är naturligt färgat i blått och rosa (spirulina och pittaya).

Besök deras facebooksida för mer info här.

Freakin’ Fries

Om hälsomat inte är din grej kan du hitta några intressanta alternativ på Freakin’ Fries (som daal med pommes t.ex.), vars pommes är supergoda, och som även har sötpotatispommes om du älskar det.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Curry Nam Nam

En nyöppnad indisk restaurang i centrala Helsingborg som gjort det enkelt för veganer att veta vad de kan äta genom att tydligt markera det som är veganskt på menyn så att man slipper fråga. Restaurangen är fräsch, grytorna är goda, inte särskilt starka men ganska unika från det vi testat tidigare.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Ebbas fik

Ett unikt och riktigt mysigt retro café som erbjuder en vegansk burgare (som även går att få glutenfri) och även en del veganska kakor.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Holy Greens

Ett mysigt ställe erbjuder två veganska sallader som båda var väldigt goda, balanserade och innovativa. Pluset med redan utformade salladsrätter som dessa jämfört med självplock är att man inte behöver oroa sig över att blanda ihop ingredienser/röror/dressingar som inte går ihop väl smakmässigt.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Bagelshopen

Om du väljer en naturell bagel med hummus och avokado får du en vegansk macka, ett annat alternativ är deras sallader där du själv får välja innehållet. Bra och billig mat för den som är på språng.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Vegeriet

Vegeriet har funnits i Helsingborg ända sedan 1997 och har redan från början varit en lakto-ovo-vegetarisk restaurang och butik. Vi blev lite besvikna över detta ställe då vi trodde att en vegetarisk restaurang som hade hängt med så länge skulle ha mer att erbjuda veganer. Att lägga en fet skiva camembert på en annars vegansk soppa kändes onödigt, men eftersom menyn ändras ofta kanske vi bara hade lite otur just när vi var där. Det ligger tvärs över gatan från centralstationen, så det är ett bra ställe att gå till om du mellanlandar i Helsingborg eller vill köpa något strax innan du reser.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Pålsjöpaviljongen

Kanske lite långt från centrum om man är vrålhungrig, men väl värt att besöka om man har möjligheten att planera i förväg. Caféet ligger mitt i vackra Pålsjöskog, där du kan njuta både av atmosfären och av veganska våfflor med ifraîche, rödlök och tångkaviar, grövre surdegsbröd med olika röror som kronärtskockskräm, tapenade och hummus med sallad och grönsaker. Även sallad och club sandwich med oumph och vegansk mayonnäs.

Besök deras facebooksida för mer info här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like