Vegonytt

Vegovänliga restauranger i Barcelona

Barcelona är lite som en tapastallrik: staden erbjuder lite av varje och något för alla. Man kan plocka lite som man vill bland det stora utbudet av aktiviteter, med allt från muséer, kyrkor och arkitektur till klubbar, barer och shopping. Allt det här hittar du både i mängder och i världsklass.

Det spanska köket är också något som lockar många besökare till Spanien, men som kanske har motsatt effekt hos vegetarianer och veganer – fram tills nu.

Förra året självutnämnde Barcelona sig själva som en officiellt vegovänlig stad, och idag finns det faktiskt massor med spännande veganska restauranger i Barcelona att utforska!

Här är ett urval veganvänliga restauranger att leta upp där du kan njuta av en riktigt smarrig vegansk frukost, lunch eller middag.

CatBar

En liten vegansk restaurang och bar med punkkänsla och en inreding som inte helt förvånande går efter ett kattinspirerat tema. På menyn hittar du allt från tortillas och pajer till korvar och hamburgare samt deras frukost som går att beställa hela dagen. De är kanske mest kända för sina gudomliga veganburgare, och om du är sugen på något sött går det även att beställa veganska desserter och kakor!

Adress: Carrer Boria, 17 08003
Öppet: tor–mån: 13.00 – 23.00

Gopal

Ett bra lunchställe som erbjuder smörgåsar (med intressanta fyllningar som fusk-kyckling och chorizo) hamburgare, sallader, snacks, juicer och annat. Här kan du beställa veganiserade traditionella rätter som empanadas och tortilla de patata, men gå för guds skull inte därifrån utan att prova deras läckra veganska donuts!

Adress: Carrer Escudellers 42, 08002
Öppet: sö–to: 12-23 Fre–lö: 12–24

Teresa Carles

En vegetarisk familjeägd restaurang som serverar en varierad meny med allt från asiatisk till halvtraditionell katalansk mat som är helt olik den mat man ofta förväntar sig att bli serverad på vegetariska restauranger. På den dagliga menyn som består av tre olika rätter är alltid minst en av rätterna vegansk.

Adress: Jovellanos, 2, 08001
Öppet: Varje dag från 9–23.30

Bar Celoneta Sangria Bar

En bar och restaurang vid stranden som serverar ekologisk vegansk mat med tapas, burgare, raw food och vegansk ost. Torsdagar är paelladag. Specialiserar sig på sangria-drinkar och har även ekologiskt vin och öl.

Adress: Calle Sevilla 70, 08003
Öppet: Mån 19-23 Ons-Fre: 13-15.30 samt 19–sent Lö: 19-sent Sö: 13-20

Rasoterra

Tapas och Spanien går hand i hand, och den här centralt belägna mysiga bistron erbjuder både veganska och vegetariska tapas på sin meny. Dessutom är de flesta grönsaker ekologiskt odlade i Rasoterras egen trädgård. Tapas kostar mellan 3–8€.

Adress: Carrer Palau, 5, 08002
Öppet tis–sö mellan 13–16 samt 19-23 

Säg det på spanska!

  • Jag är vegan – Yo soy vegano (vegana för kvinnor)
  • Jag är vegetarian – Yo soy vegetariano (vegetariana för kvinnor)
  • Jag äter inte kött, kyckling eller fisk – Yo no como carne, pollo ni pescado
  • Jag äter inte smör, mjölk, ost, ägg eller honung – Yo no como mantequilla, leche, queso, huevos, o miel
Previous Post Next Post

You Might Also Like