Vegonytt

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri matlagningsprodukt med brett användningsområde. Den kan hyvlas som ost på smörgåsen, smulas över salladen, ugnsbakas, stekas och grillas. Havrebiten tillverkas av nordisk havre och har en proteinhalt på 15 procent.

Fazer Yosa erbjuder mjölkfria produkter som tillverkas på nordisk havre. Den senaste innovationen, Fazer Yosa Havrebit, fungerar som ett liknande alternativ till både tofu och ost. Det innebär att den kan serveras både varm och kall och läggas på allt från smörgåsen till grillen.

– Vi är glada över att äntligen få lansera denna havrebaserade nyhet, Fazer Yosa Havrebit. Det har varit ett intressant produktutvecklingsprojekt, med målet att skapa något nytt och helt unikt på den mjölkfria marknaden. Havrebiten är innovativ, snäll mot miljön och erbjuder stora variationsmöjligheter när det kommer till själva tillagningen, säger Tiia Antila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa.

Fazer Yosa Havrebit naturell 160g och Fazer Yosa Havrebit örter 160g
Havrebiten hittas bland kylvarorna i livsmedelsbutikerna i förpackningar om 160g. Den kommer i två smaker – naturell eller med örterna oregano och basilika. Proteinhalten är 15 procent, fetthalten 8 procent och salthalten 1,2 g per förpackning.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like